پرسش نامه شخصیت آیزنک 90 سوالی EPQ

دسته بندي : علوم انسانی » روان شناسی
توضیحات:
دانلود پرسش نامه با موضوع شخصیت آیزنک  90  سوالی EPQ  ،
در قالب word و در 90 صفحه، قابل ویرایش.


بخشی از متن:
سنجش شخصیت و توصیف خصایص شخصیتی، از دیرباز مورد توجه روان‌شناسان بوده است. در عصر کنونی، شناخت ویژگی‌های شخصیتی افراد در بسیاری از موقعیت‌های زندگی ضرورت پیدا می‌کند. پرسش‌نامه شخصیت یکی از روش‌های ارزیابی شخصیت است که بر مشاهدات فرد از خودش استوار است. در این روش، شخص واکنش‌ها و یا احساسات خود را در شرایط معین گزارش می‌دهد. پرسش‌نامه شخصیت از این جهت شبیه مصاحبه سازمان‌یافته است که در آن از افراد سؤال‌های همانندی پرسیده می‌شود و پاسخ‌ها نیز معمولا به صورتی است که غالبا به وسیله کامپیوتر به سادگی قابل نمره‌گذاری است. پرسش‌نامه شخصیت ممکن است طوری طراحی شود که یک بعد از شخصیت و یا به‌طور همزمان چند بعد از شخصیت را اندازه‌گیری کند (اتکینسون و دیگران ، 1378، ص 109).
  یکی از انواع پرسش‌نامه‌های شخصیت، پرسش‌نامه شخصیت آیزنک است که توسط آیزنگ و سی بیل در سال ۱۹۶۵-۱۹۷۶ تدوین شده است.  آیزنک، فعالیت در زمینه آزمون¬سازی را از سال 1974 آغاز کرد و در ابتدا به دو مؤلفه¬ اساسی برون¬گرایی و روان¬آزرده¬گرایی در سنجش شخصیت توجه داشت. وی در سال¬های 1952، 1967، 1968، 1969، 1970، 1971، 1972 و 1973 تـغییراتی در آزمون¬های خود داده و دو مؤلفه روان-گسسته¬گرایی و دروغ¬گویی را نیز وارد پرسش‌نامه خود کرده است. فرم‌های متفاوتی از پرسش‌نامه شخصیتی آیزنک وجود دارند که از جمله آنها فرم کودکان و نوجوانان و فرم تجدیدنظر شده (فرم حاضر) بزرگسالان است. پرسش‌نامه شخصیتی آیزنک شامل 90 عبارت و برای سنین 16 سال به بالا است و علاوه بر سه عامل درون‌گرایی ، برون¬گرایی،روان¬رنجورخویی  و روان¬پریشی¬گرایی  دروغ‌پردازی  را نیز می¬سنجد.
این پرسش‌نامه یک پرسش‌نامه خودارزیابی شخصیتی¬ است که سه‌ بعد بنیادی شخصیت را اندازه‌گیری می‌کند. آیزنک، این ابعاد را با روش تحلیل عاملی کشف کرد. همان‌طور که ذکر شد این سه بعد عبارتند از: درون‌گرایی ـ برون‌گرایی، روان‌رنجورخویی و روان‌پریشی‌گرایی. آیزنک برای بعد برون‌گرایی ـ درون‌گرایی یک مبنای فیزیولوژیک قایل است که ریشه در واکنش‌پذیری دستگاه عصبی ارادی دارد. از اینرو، برون‌گراها به تحریک زیاد نیاز دارند و درون‌گراها برعکس. اما مبنای فیزیولوژیک روان‌رنجورخویی به واکنش دستگاه عصبی خودمختار برمی‌گردد که هیجان را در کنترل دارد. افرادی که در بعد روان‌رنجورخویی نمره بالایی می‌گیرند، واکنش‌های هیجانی شدیدی از خود نشان می‌دهند و خیلی راحت می‌ترسند. بعد روان‌پریشی‌گرایی نیز به عدم انجام رفتارهای مقبول اجتماعی اشاره دارد. به این ترتیب در فضای سه‌بعدی این سه مقیاس می‌توان به تشخیص‌های خاصی دست یافت. برای مثال نمره افراد مبتلا به ترس از مکان‌های باز در بعد برون‌گرایی پایین و در بعد روان‌رنجورخویی و روان‌پریشی‌گرایی به ترتیب بالا و متوسط است.
  پرسش‌نامه شخصیتی آیزنک اگرچه جزء پرسش‌نامه‌های مهم تحقیقاتی محسوب می‌شود، اما روان‌شناسان حرفه‌ای آمریکا زیاد از آن استفاده نمی‌کنند چون بیشتر دوست دارند با چند مقیاس و نیمرخ‌های پیچیده سر و کار داشته باشند تا با سه بعد شخصیتی بنیادی ( تاد و بوهارت، 1379، ص 158 ).  اگر چه پرسش‌نامه شخصیتی آیزنک جزء پرسش‌نامه‌های مهم تحقیقاتی محسوب می‌شود، اما روان‌شناسان حرفه‌ای آمریکا زیاد از آن استفاده نمی‌کنند چون بیشتر دوست دارند با چند مقیاس و نیمرخ‌های پیچیده سر و کار داشته باشند تا با سه بعد شخصیتی بنیادی.
   پایایی)اعتماد)  و روایی ( اعتبار) :
 این پرسشنامه در پژوهش های مختلفی در خارج و داخل به کار گرفته شده است و پایایی و روایی آن مورد تأیید متخصصان قرار گرفته است. نتایج این آزمون در کشورهای مختلف از جمله ایران نشان داده است که بیشینه ی کشورها به میزان 99 درصد در عوامل شخصیتی روان رنجور خویی و برون گرایی با هم شباهت دارند.  هاشمی (1380) گزارش کرده است که این همسانی درونی  آزمون کاملاً رضایت بخش است. ضرایب آلفای کرونباخ برای مولفه های برون گرایی، روان رنجور خویی و دروغ پردازی از 79/0 تا 85/0 و برای مولفه روان پریشی گرایی از 68/0 تا 74/0 است. پایایی آزمون از طریق باز آزمون در فاصله ی یک ماه برای افراد عادی در مولفه های برون گرایی، روان رنجورخویی و دروغ پردازی از 8/0 تا 9/0 و برای مولفه ی روان پریشی گرایی از 71/ تا 83/0 است.
نمره گذاری :
برای هر یک از عبارات دو گزینه ی " بلی " و " خیر" وجود دارد. در گزینه های 2 – 4- 6-8 – 9 – 11 – 16- 18- 21- 24 – 28 – 29- 37 – 39 – 42 – 44 – 48- 51 – 53 – 57 – 59 – 61 – 63 – 69 – 71 – 73 – 81 – 85  و 90 به جواب های  بلی نمره صفر و به جواب های خیر نمره یک داده می شود و برای سایر عبارات ها به صورت معکوس عمل می شود یعنی به جواب های  بلی نمره  یک و به جواب های خیر نمره صفر  داده می شود و برای بدست آوردن نمره هر مولفه مطابق جدول زیر نمره ی عبارات مربوط به آن مؤلفه با هم جمع می گردد.
و . . .
دسته بندی: علوم انسانی » روان شناسی

تعداد مشاهده: 3452 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 5

حجم فایل:58 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل